Utasítások a gumiszalag felvarrására a balett gyakorlókon

A kezdő táncosok gyakran megoldják, hogy a gumiszalagot a gyakorlókra varrják. Hogyan kell helyesen varrni és mire is jók valójában ezek a gumiszalagok? A balerinacipőnek, balettcipőnek, balettcipőnek vagy egyszerűen csak piskótatalpúnak nevezett balettcipő védi a táncos lábát és megelőzi a lábfájást tánc közben.

Ezeket a funkciókat azonban csak akkor tudják betölteni, ha helyesen használják őket. A cipő jó hossza és szélessége mellett a jó rögzítésre is figyelmet kell fordítani az edzőcipőnél. A piskótatalpúak jó rögzítéséhez kétféle gumiszalagot használnak - az egyik a talp fölé kerül, a másik pedig a gyakorló szegélyébe van varrva.

Mire lesz szükségünk?

  • Maszkolószalag
  • Gumiszalagok

HOGYAN KELL HELYESEN VARRNI A GUMISZALAGOKAT A BALETT PISKÓTATALPÚAKRA?

Gumiszalagok a lábfej fölött

1. Vegye fel az egyik balettcipőt úgy, hogy a gumik ki legyenek húzva és hozzáférhetőek legyenek. A gumik megfelelő hosszának ellenőrzése elengedhetetlen. Ezt mindig a cipő felvétele mellett végezze el. A legkönnyebb úgy csinálni, ha csak az egyik cipő van rajtad.

2. Nyújtsd a gumiszalagokat a lábfejed fölé. Két gumiszalagot rögzítünk a cipő egyik végén . Készítsünk keresztet a lábakra a lábfejnél . Ügyeljünk arra, hogy a gumiszalagokat sehol ne keresztezzük az egész lábon . A gumiszalagoknak egy vonalban kell lenniük a cipő oldalán lévő varrással . Húzza meg a gumiszalagokat erősen , de nem olyan szorosan , hogy fájdalmat érezzen .

3. Jelölje be a gumik és a cipő felső részének találkozási pontját. Ez az a pont, ahol a gumiszalagokat fel kell varrni. Lazítsa meg a gumiszalagokat, és vegye le a cipőt.

4. Varrja a gumiszalagokat a megjelölt ponton, a cipő belsejében, közvetlenül a felső varrás alatt, de még mindig az oldalsó varrással egy vonalban. Ne varrjon bele a cipő felső részén lévő varrásba, mert ez megakadályozza, hogy a következő gumit a cipőben megfeszítse. Vágja le a felesleges gumit.

5. Ismételje meg az eljárást a második balettcipővel is.



Elülső gumiszalagok

6. Vegyél fel egy balettcipőt. A cipő elején két gumiszalagnak kell lennie, amelyek a cipő nyílása körül futnak. Ezeket arra használják, hogy a cipőt a sarok és a boka körül megszorítsák. Varrni a gumiszalagot, könnyebb, ha csak az egyik cipőt csinálod egyszerre .

7. Húzzd meg a gumiszalagokat csak annyira, hogy a cipő kényelmesen üljön a lábon . Ha túl szorosra szorítod, a gumi a lábfej hátsó részébe nyomódik és kényelmetlenséget okoz . Ha nem húzzuk meg, a cipő lecsúszik a lábon.

8.  Feszítsed meg a gumiszalagokat addig a pontig, amíg érzed a feszültséget, és az edzőcipő jól illeszkedik a lábadhoz. A gumiszalagokat a fogantyúval rögzítsük a kioldódás ellen. Rögzítsük a talpat a cipő belsejéhez maszkolószalaggal.

9. Ismételje meg az eljárást a másik balettcipővel is. 


Új termékek

Video

Instagram