Nem tudja, hogyan válasszon táncos harisnyát? Segítünk a választ

A tánc- vagy balettharisnyák és a nejlonharisnyák teszik teljessé a táncosnő öltözékének esztétikai összhatását. Gyakran találkozunk azzal a véleménnyel, hogy akár egy közönséges kész harisnyanadrág is elegendő. Ezek nem elegendőek! A balettharisnyák sokkal rugalmasabbak és sokkal tartósabbak, mint a hagyományos boltban kapható harisnyanadrágok.

Ha mégis megpróbálnál táncolni a hagyományos szilonkiban, nem lesz jó érzésed - általában megerősített üléssel rendelkeznek, ami a trikóknál nincs így, kellemetlenül látszanak át, még akkor is, ha fekete nejlonszoknyát veszel, és táncra való használatuk alapvetően eldobható. A táncos trikók általában pamut/spandex vagy mikroszálas kombinációból készülnek. Mondanom sem kell, hogy a balett-trikók drágábbak is, ha erre kérdezel :).

Azért kell drágábbnak lenniük, mert drágább és jobb minőségű anyagokból készülnek annak érdekében, hogy kényelmesebbek legyenek és sokkal tovább tartsanak, mint a hagyományos harisnyák.

A balettharisnyák különböző kivitelben készülnek - átalakítható, leggings, teljes lábfej, kengyeltalpas, overalok...... Rajtad áll, hogy a legmegfelelőbbet válaszd ki, hogy kényelmesen és szépen érezd magad.

TÁNC HARISNYÁK AJÁNLATÁT LÁSD ITT

Harisnyák típus szerint:

  1. FOOTED - normál harisnyanadrág teljes talppal
  2. FOOTLESS - leggings
  3. STIRRUP - harisnya sarok és lábfej nélkül - kengyeltalpas harisnyanadrág
  4. CONVERTIBLE - harisnyanadrág lyukkal a lábfején - átalakítható balett harisnya
  5. BODY TIGHTS - overall


FOOTED - a normál, teljes lábú harisnyanadrág alkalmas a klasszikus táncórákhoz. A harisnyanadrág jól illeszkedik mind a cipőbe, mind a lábujjakba és a kekszekbe. Általában varrás nélküliek, különböző színekben.

FOOTLESS - a leggings harisnyákat általában modern vagy színpadi táncoktatáshoz használják. A klasszikus táncórákon is használhatók, a tánctanár igénye, a táncos érzése szerint.

STIRRUP - a sarok- és lábujjak nélküli harisnyanadrág a tapasztaltabb táncosok körében is népszerű.

CONVERTIBLE - harisnyanadrág lyukkal a talpán, amely lehet egészben vagy leggingsként hordani. Ez a legkeresettebb harisnyatípus a klasszikus órákon, mert lehetővé teszi, hogy a táncos az óra egy részét tánccipőben, puha cipőben vagy lábujjcipőben, betűrt szilikonokkal táncolja, az óra egy részét pedig mezítláb gyakorolja átöltözés nélkül. Csak csúsztassa át a lábát a selyemszoknyák nyílásán, és hajtsa felfelé a harisnyát. 

BODY TIGHTS - az overál a tapasztalt táncosoknak való harisnyanadrág. Ezzel a fajta harisnyával személyes tapasztalatra van szükséged. A méretet is jól kell megválasztani, hogy a body/dressz része jól illeszkedjen. 


Egy másik kritérium a szín szerinti kiválasztás.

Itt kell kiemelni, hogy a legtöbb harisnyagyártó változatos színválasztékot kínál. A leggyakoribb színek közé tartozik a balettrózsaszín, a fehér, a fekete, a testszínű. De találhatunk vadabb színeket is, mint a kék, zöld, lila, türkiz, mintás harisnyát.

Megjelenés szerint a harisnyákat a következőkre osztják:

  • standard
  • fényes
  • hálós

A gyártáshoz használt anyagtól függően.

A leggyakrabban használt anyagok: Nylon/Spandex, Tactel/Spandex, Mikroszál, Poliamid/Lycra, Nylon/Spandex/Pamut. Az anyag határozza meg a harisnya tulajdonságait, mint például a tapadást, rugalmasságot, fényességet, nedvszívó képességet. Emellett az egyes típusok a felhasznált anyag vastagságára jellemzőek, ekkor „ultra puha, tartás és nyújtás, stúdió alap ...” néven említik őket. 

TÁNC HARISNYÁK AJÁNLATÁT LÁSD ITT

Új termékek

Video

Instagram