Mit nem nélkülözhet egy balerina az év során? Ez a teljes lista.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a legfontosabb dolgokat, amelyeknek minden táncos diák tánctáskájában mindig ott kell lenniük, hogy ne maradjanak felkészületlenül. Más szóval a táncos tanuló felelőssége, hogy ellenőrizze és számon tartsa saját táncruháját, cipőjét, kiegészítőit és egyéb, a mindennapi életéhez szükséges felszereléseit.

  • Tánccipő

Táncosok, ez egy pár kellene, bal és jobb cipő :-) ! A legjobb, ha minden tánctípushoz van saját cipő, amire a tanuló beiratkozott. Ennek több oka is van, de a legfontosabb, hogy a láb megszokja az adott táncstílus cipőjét.

A cipőket jó állapotban kell tartani. A tanulóknak ügyelniük kell arra, hogy a szüleiknek sok figyelmet szenteljenek, mert ha a cipők megrongálódnak, általában a szülők azok, akik megvásárolják azokat a cipőket. :-)

De a szülők dolga is, hogy időről időre ellenőrizzék a táncos cipőjét, elvégre a gyermekük egészségéről van szó.

Minőségi tánccipők nagy választékát is megtalálod üzletünkben a Tánccipő kategóriában.

  • Nadrágok és harisnyák

Először is tisztának kell lennie, és jó lenne, ha nem szakadt, különösen a harisnyák esetében kerülje a hálót. A szakadt harisnyanadrág látványa akkor fáj a legjobban, amikor próba előtt az öltözőben öltözködsz.

Minden táncstílushoz keress olyan ruhadarabot, amiben jól érzed magad, de lehetőleg a ruhadarab feleljen meg az adott táncstílus kritériumainak is. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus tánchoz nem szokás sztreccs melegítőnadrágot viselni, hiszen fontos, hogy a test vizuális feszülésére figyeljünk, és fordítva, a modern tánchoz vagy a kontakt improvizációhoz célszerű lazának érezni magunkat, és jól jön a melegítőnadrág.

Nadrágokat, harisnyanadrágokat, leggingseket és egyéb táncruházatokat honlapunkon a Nadrágok és leggingsek vagy a Harisnyanadrágok kategóriában talál.

  • Hajfelszerelés

Tudom, a hónapok óta tartó gyakorlás után gyakran nincs kedved alkalmazkodni, de ne feledd, hogy az érzés, amivel a bálterembe lépsz, közvetlenül befolyásolja a teljesítményedet.

És valljuk be, egészségesebbnek, tisztábbnak és szebbnek érezzük magunkat, ha ápoltak, tiszták és jó illatúak vagyunk. Sokszor észre sem vesszük, de talán éppen a vizuális ápoltságunk az, ami miatt jól érezzük magunkat a bőrünkben, vagy épp ellenkezőleg, elégedetlenek vagyunk.

Ne feledkezz meg tehát a hajkeféről, a kontybetétről, a hajhálóról, a hajgumikról és persze a hajlakkról.

Mindezt megtalálod webáruházunkban is a Haj, ékszer, kozmetika kategóriában.



  • Tisztálkodási szerek

Kéz- és arctisztító. Sok kéz fogja a balettrudat, érinti a balettpadlót, az osztályterem ajtókilincseit, a bejáratokat és a WC-ket. Így naponta rengeteg baktériummal kerülünk kapcsolatba, ezért fontos, hogy biztonságban legyünk, és rendszeresen fertőtlenítsük kezünket és arcunkat.

Ide sorolhatjuk a dezodorokat is. És mivel természetes, hogy egy táncos naponta több litert izzad, a dezodor elengedhetetlen.

Még a kéz- és arctisztítókkal, de a dezodorokkal is igaz, hogy nem csak magunkat védjük velük, hanem másokat is. :-)

A webáruházunkban nem találod ezeket a kellékeket, de a közeledben rengeteg drogériában is megtalálod őket.

  • Tisztítószerek

Vannak különböző impregnálószerek, kefék és gumik, amelyeket az oldatba áztatnak, hogy a cipők és ruhák tovább tartsanak. Minden táncos táskájában jól jönnek ezek az eszközök, különösen a többórás, igényes előadások után, amikor a táncfelszerelés kopása a legnagyobb terhelésnek van kitéve.

Akkor is jól jönnek, amikor egy táncos például havonta egyszer általános karbantartást végez a felszerelésén.

A kefét a tánccipő kiegészítők a Táncipő tartozékok kategóriánkban találja.

  • Nyújtható gumi

Valószínűleg minden táncos számára az előadás előtt és után a leglényegesebb tevékenység a test, az izmok és inak nyújtása és bemelegítése.

A nyújtógumi tökéletesen illeszkedik, és mindent teljesít, amire egy táncosnak szüksége van a táncórák vagy előadások előtti felkészüléshez. Ez a segédeszköz semmiképpen sem hiányozhat a táskájából.

A nyújtó gumik széles választékát megtalálja weboldalunkon az Egészség és táplálkozás kategóriában.

  • Varró készlet

Apróság, de pótolhatatlan. Tű, cérna, varrógép jól jön minden kritikus esetben, amikor varrni, javítani vagy vágni kell valamit.

Ezt a terméket is megtalálod komplett készlet formájában a Balett kiegészítők és spicc cipő tartozékok kategóriánkban.

  • Vizespalack

Felesleges arról vitatkozni, hogy a víz nélkülözhetetlen-e a táncban vagy bármely más mozgásformában. Még feleslegesebb arról vitatkozni, hogy sima vizet vagy valamilyen édesített italt igyunk-e.

Minden táncosnak magánál kell tartania egy palackot, amelyet rendszeresen megtölt sima vízzel. Az üveg a legjobb, mert tartós és környezetbarát, elvégre már így is elég műanyag van a környezetünkben.

Üveges vizes palackot is találsz üzletünkben az Egészség és táplálkozás kategóriában.

  • Jó könyv

Vannak órák, várakozás vagy hosszú pillanatok az órák, utazások és előadások között, amikor a testnek pihenésre van szüksége, és nincs is jobb kikapcsolódás, mint elvonulni egy csendes sarokba, és kinyitni egy jó könyvet.

  • Átmeneti ruházat

Az időjárás változásai, a légkondicionált terek, a huzat, az egyik teremből a másikba való átmenet, mindezzel a táncosok naponta találkoznak az óráikon, színházakban, stúdiókban. Gyakran izzad, fel-alá rohangál, és ez rendkívül veszélyes az egészségre.

A táskádból tehát nem hiányozhat a lábadra való melegítő cipő, száraz melegítőnadrág és egy tiszta póló/pulcsi.

  • Táska

Hol férne el mindez, és hogyan cipelné egy megfelelő táska nélkül, amely nemcsak nagy, hanem logikusan elrendezett rekeszekkel is rendelkezik. Nálunk több ilyen is van a kínálatban. Az egyik a Bloch praktikus, több rekeszes táskája, vagy aztán valami az igényesebb profiknak való a Capezio-tól.

További táskákat talál a Táskák és hátizsákok kategóriában.


Reméljük, hogy ez a cikk segített neked és felpörögtél az új táncévre. Ha bármilyen kérdésed vagy kételyed van, mi minden nap itt vagyunk neked.

Új termékek

Video

Instagram