Mi nem hiányozhat a táncruhatárból, hogy a gyerekek táncolhassan

Ahhhh, a szeretett nyár lassan a végéhez közeledik ... Már számolom a napokat, amikor újra beköszönt a rutin. Készüljünk hát rá, méghozzá örömmel. Természetesen arról fogok írni, ami a munkámat érinti. Szóval: Nézzétek meg, kedves kis táncosok, mit hagyott rátok a táncparafrázis az elmúlt tanévben. Nézzétek meg, hogy nem nőttétek-e ki, vegyetek tollat és papírt, és máris kezdhetjük...

Ami a táncruhatárból nem hiányozhat a tánchoz:

Az ajánlásokat a hazánkban legelterjedtebb táncstílusok szerint osztjuk fel :-)

Alapfokú művészeti iskola - tánc tagozat (persze, hogy máshogy), itt tanulsz terv szerint klasszikus táncot, modern táncot, néptáncot.


Kisebb gyerekek - 1. osztály

Mindenképpen viseljenek gyakorlót (vászon vagy bőr balettcipőt). A zokni is megoldás, de a tánciskolákban, ahol balettcipő van, csúszik a padlón. A gyakorlók véleményem szerint a tánchoz elengedhetetlen kellékek közé tartozik. Az gyakorlók talpa nem lehet gumi. Utóbbiak tornához alkalmasak, tánchoz nem.

Leggyakrabban az ár-minőség arány, ezért érdemes nálunk vásárolni gyakorlót gyerekeknek hasított talpal. Tehát vászon, osztott talp. Rendszerint van egy gumiszalag a szegélyen, amivel a lábszélességnek megfelelően lehet a balett gyakorló cipőt összehúzni és van egy felvarrt gumiszalag is a lábfejnél keresztben, ami szépen a lábhoz tartja a gyakorlót.

A következő egy dressz. Egy balett-dressz. Miért dressz és nem póló? Egyszerűen azért, mert a tánctanár látja a gyermek testtartását. És ez az egyik dolog, amiért táncórára járnak, nem igaz? Így a tanár korrigálni tudja a kiálló lapockákat vagy a pocakot.

A következő szezonra való tekintettel rövid vagy hosszú ujjú dresszeket javasolnék. Az anyagválasztás az önökön múlik. Pamut vagy taktil anyag. Vannak persze olcsóbb anyagvariációk is, de azt a gyermeked bőrének tűrnie kell... Ha eleinte hideg van a teremben, akkor az óra elején vannak felköthető balettpulóverek, melegítőfelsők, amik segítenek a bemelegítésben.

A ruházat alsó része - balettharisnyát ajánlunk. Ezek vastagabbak, mint a klasszikusak, kifejezetten táncra készültek. Különböző színekben, leggings vagy egész, van többféle. Csak választanod kell. Vagy klasszikus leggings. Csak kérem, szűk legyen. Ez még mindig érvényes.

Aztán ott van a „szükséges”, de valójában „nélkülözhetetlen” dolog a kisebb táncosok számára, és ez a szoknya. Igen, a tanárok egy része nem szereti :-). mert a kisebb babák az edzés jelentős részében a teremben a tükör előtt tekeregnek, és nem figyelnek arra, hogy mit kell csinálni... De, szoknya nélkül nem ugyanaz. Vagy kötésre, de ha lehet, akkor a „sztreccses” jobb. Kevesebb a munka velük.

Alternatívaként, szoknya helyett rövid nadrágot is felvehetsz.

Ne feledkezzünk meg a hajkiegészítőkről sem. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor állandóan a hajadat kell igazítgatnod, amikor az arcodban van. Ezért magától értetődik, hogy a gyermek haját lehetőleg lófarokba vagy kontyba húzd hátra. Kontyban a pedagógus a gerinc teljes vonalát látja egészen a tarkóig. Így még jobb.




Nagyobb gyermekek - 2. osztály

Itt már viszonylag nagyobb erőfeszítést látunk az egyéniségre. Hogy ne untassuk annyira a második szakaszt. Balett gyakorlók, szükségesek és elkerülhetetlenek - zokni is jó, de inkább a társulatnak, mint a tánciskolának, ha már ilyen tökéletes a technikád, nyugodtan hordj zoknit is.

Néptánchoz táncos tornacipőt vagy karakteres cipőt ajánlunk. Amelyek Szlovákiában a legelterjedtebbek, természetesen konkrét modellt ajánlunk.

Balett dressz, az már magától értetődő. Kérlek, ne maradjatok egynél, anyu nem biztos, hogy mindig képes lesz lépést tartani a mosással.

Balettharisnya, vagy ahogy ti idősebbek tudjátok, hogy lehetőleg átalakítható legyen (van egy lyuk a lábfej alján, le lehet cserélni és leggingsként viselni).

Klasszikus táncokhoz - egy szoknya vagy rövidnadrág, vagy egy dressz önmagában is elegendő.

Néptánchoz - mindenképpen egy félköríves szabású szoknyát ajánlok, mert így megismerkedsz a szoknyában való mozgással, nem fogsz meglepődni az előadás előtt, hogy milyen ruhadarabot adnak rád és mit kell vele csinálni.

Egyéb hajkiegészítők - hajháló vagy hajcsipesz, lábmelegítők és hasonlók, ez tényleg csak rajtad múlik.


Egyéb kiegészítők, kütyük is vannak a boltban. Gyere be bátran, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.


Új termékek

Video

Instagram