Mi nem hiányozhat a ruhatáradból? Megkérdeztünk 14 táncost

Ha 5 másodpercet kapnál arra, hogy felsorold, mi nem hiányozhat egy klasszikus táncos ruhatárából, biztos vagyok benne, hogy az első dolgok, amik eszedbe jutnának, egy pár edzőcipő, spicc-cipő, egy dressz vagy egy tütüszoknya lennének. Ebben mindenképpen egyetértenénk veled. De abban az esetben, ha több időt kapnál, hogy felsorolj mindent, amire szükséged van, tényleg minden ott lenne?

A mai táncosok közül sokan tisztában vannak a színpadi és az edzésen való megjelenésük közötti különbséggel. A tánctréningeken nem olyan szigorú az öltözködés, mint a tényleges fellépésen vagy versenyen, de még mindig elvárható bizonyos tisztelet és etikett. Elvégre a balett olyan művészeti ág, amelyet eredetileg a királyi udvarban adtak elő.

Tehát ha hivatásszerűen táncolunk, vagy csak szórakozásból, érdemes áttekinteni néhány alapvető darabot, amelyek nem hiányozhatnak egy balett-táncos ruhatárából. Nemcsak a művészeti ág iránti tiszteletből, hanem azért is, mert a legtöbb darabnak meghatározott és fontos funkciója van.

Tavaly a „Mit nem nélkülözhet egy balerina az év során” című cikkünkben felsoroltunk néhány alapdarabot, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen klasszikus táncos ruhatárából sem, ezért idén úgy döntöttünk, hogy más formátumot választunk. Megkerestünk több szlovákiai táncost, és megkérdeztük őket, hogy mi az, amit nem tudnak nélkülözni a képzésük során, és mi tartozik az alap táncos ruházatukhoz.




Válaszaik sok tekintetben egybehangzóak voltak, ezért ezeket a táncigényeket több kategóriába soroltuk. A táncosok néhány javaslatát azonban eredetiségük miatt nem kategorizáltuk, ezeket a cikk végén közöljük.

Hogy a szlovákiai táncosok közül kik adták a válaszokat, azt a cikk olvasása közben megtudhatjátok.


Tánccipő

Minden megkérdezett táncos első helyen a minőségi tánccipőt jelölte meg, az adott táncstílusnak megfelelően. Hiszen nincs olyan cipő, mint a cipő. A lányok leggyakrabban a két alapszínben (rózsaszínben és tégla színben) kapható spicc-cipőt és edzőcipőt említették kötelező edzésfelszerelésként, valamint a bemelegítő bakancsot, a karaktercipőt, a jazzcipőt és a kényelmes edzőcipőt.

A tánccipő az egyik legdrágább táncfelszerelés, amely a legnagyobb kopásnak is ki van téve. Éppen ezért nemrég írtunk egy hasznos cikket a tánccipőápolásról, amely a tánccipőápolásról szólt és táncosok százai körében talált népszerűségre. Ha még nem jutottál el idáig, mindenképp nézd meg, segít neked évente több tíz eurót megtakarítani a tánccipőkön.

Mindenféle tánccipő, kidolgozott számlapokkal és mérettáblázatokkal megtalálható oldalunkon a Tánccipők menüpontban. Egyszerűen csak szűrje le a táncstílust és válasszon egy adott modellt.



Kristína Slováková


Alapvető ruházat

A táncosok hangsúlyozták, hogy a kényelem és a tisztaság a legfontosabb számukra, a bemelegítésnél melegebb és lazább ruházat, de a tényleges klasszikus edzés során egy jó minőségű balett-dresszben és szoknyában érzik magukat a legjobban.

Mivel sokan találkoztak már sérülésekkel, azt javasolják, hogy ne becsüljük alá a bemelegítéshez szükséges ruházatot, azaz a kabátokat, melegítőket, pulóvereket és melegítőnadrágokat. Ha a napi többszöri edzés a rutin része, akkor mindenképpen szükség van arra, hogy egy típusú ruházatból több darab is legyen kéznél. Így elkerülheted azt a kellemetlen érzést, amikor a partnereddel együtt kell táncolnod, de ami még fontosabb, megelőzheted a megfázást, ha edzés után száraz és tiszta ruhába öltözöl.

Egyes ruhadarabok nem olyan könnyen izzadnak át, mint mások és az egyik ilyen ruhadarab például a szoknya. Ha szűkös a költségvetésed, a legjobb, ha olyan szoknyát vásárolsz, amely semleges színű és többféle dresszel is kombinálható.

A következő tánckellékekhez kínálunk közvetlen linkeket: dresszek, lábmelegítők, melegítőnadrágok, szoknyák.



Matilda Poláková


Felszerelések a hajhoz

Ne felejtsük el, hogy a haj minden profi táncosnak egyenrangú kelléke. Nemcsak az összképet simítja ki, de a váll nélküli haj megnyújtja a nyakadat, fokozza az arckifejezésedet, és egyesíti a fejed kecses mozdulatait a tested többi részével.

Egyetlen kósza hajszál is megzavarhatja az összképet, és másodosztályú táncosnak minősítheti magát. Bár a haj külön figyelmet igényel, és kifésülése némi időt vesz igénybe, ezt a minőségi időt kihasználhatod arra, hogy beszélgess az osztálytársaiddal vagy kollégáiddal, vagy kifésülhetitek egymás haját. Így teret teremtesz a csajos beszélgetéseknek és egy olyan pillanatot magadnak, amit senki sem vehet el tőled.

A tökéletesen fonott hajhoz hajtűkre, gumiszalagokra, kefére, fésűre, hajhálóra és hajlakkra lesz szükséged. Ha mindent egy helyen szeretne megtalálni, ajánljuk figyelmébe a márkás hajeszközök kategóriánkat.



Peter Andel


Varrókészlet

Egy varrási kellékkészlet több táncos nyakát mentette meg fellépések, próbák vagy edzések előtt. Akár új szalagot kell varrnia a lábujjaira, akár lyukat kell varrnia a jelmezére, akár egy fűzőlyukat a harisnyára, mindig kéznél kell lennie egy tűnek, cérnának, ollónak és szalagnak. Ne bízzon abban, hogy valaki másnak biztosan meglesz ez a készlet, és mindig kéznél lesz a sajátja.

Kínálatunkban egy ilyen praktikus mini készletet talál a Bloch-tól, mindennel, ami megment egy tánckatasztrófától.



Nina Fukasová


Orvostechnikai eszközök

Hihetetlennek hangzik, hogy a színpadon látott kecses mozdulatok mögött térdfájdalom, vérző lábujjak, duzzanat vagy hólyagok lehetnek. A tánc szó szerint a legvégső sport, ezért interjúalanyaink minden táncos számára mindenképpen kötelezővé tették az orvosi felszerelést. Főként kötszereket, jégspray-t, hűtő kenőcsöt, térdvédőt, tapaszokat és fertőtlenítőszert említettek.

A térdvédőkön kívül gyógyászati segédeszközöket is találhat üzletünkben, külön kategóriában Egészség, táplálkozás. Bizonyos sérülések, például a vízhólyagok megelőzésére feltétlenül ajánljuk a szilikon lábujjbetéteket és spiccbetétünket.



Richard Adamek


Jelmez táska és huzat

Láthatod, hogy sok ilyen segédeszköz van, és mindegyik fontos szerepet játszik egy jó edzésfolyamatban vagy egy előadás során. Ha nem akarsz úgy bekötözve menni edzésre, mint egy karácsonyfa, akkor szükséged van egy tágas táskára, ahol minden elfér és megvan a helye.

Akárcsak a táncosok, akikkel interjút készítettünk a cikk tartalmához, ne becsülj alá egy olyan táskát, amely elegendő rekesszel rendelkezik ahhoz, hogy az alapvető dolgaidat szekciókra osztva tartsd. Nem akarsz mindent keresgélni, amire szükséged van az edzések közötti rövid idő alatt és a több rekeszes táskák, mint például ez a Blochtól származó táska másik előnye, hogy szét tudod választani az izzadt/nedves dolgokat a tiszta/száraz dolgoktól.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a táncelőadás előtt fel kell készítened, a jelmezed. Javasoljuk, hogy egy külön tokban, akasztóval védd meg a koszolódástól és gyűrődéstől. A Capezio ruhavédő huzatokba még zsebek is vannak a borravaló, keksz, trikó vagy más szükséges dolgok számára.

A tütüszoknya külön figyelmet igényel, hiszen meg kell őriznie a formáját, ehhez is ajánlunk egy megfelelő huzatot, például ezt a Sansha-tól.



Tamara Čertíková


Valami extra

Végezetül szeretnénk megemlíteni néhány apróságot, amelyek nagy szerepet játszanak egy táncos életében. Mivel ezeket a javaslatokat nem minden megkérdezett táncos ismételte rendszeresen, mint az előző válaszokat, megemlítjük azt a szerzőt is, aki nem felejtette el ezt a segítséget, és külön hangsúlyt fektetett rá.



Denisa Richtaríková


BÓNUSZOK

  • Filip Manecnek a táncelőadásra való felkészülés során nem hiányozhat a jó zenével ellátott fejhallgató, amely inspirálja, motiválja, ellazítja és mentálisan felkészíti őt. Emellett egy hátgörgőt és egy nyújtó gumit is magához vett, amit szintén itt találsz a Bloch kínálatában.
  • Adamek Richard viszont el sem tudja képzelni a jó edzést dezodor nélkül, amit minden táncosnak és táncosnőnek ajánl. Ezt abszolút megértjük, hiszen a férfiak azok, akik felemelik a lányokat, és szoros kapcsolatban vannak velük.
  • Denisa Richtáriková nem feledkezett meg az erőnléti edzésről sem, és a kötelező felszerelései között szerepelnek láb- és karsúlyok, amelyeket nagyon ajánlunk. 
  • Kristina Slováková, aki meglepett minket a cikkre adott válaszával. Szerinte minden táncos felszereléséből nem hiányozhat a mosoly és a tánc őszinte öröme, amit már messziről érezni lehet.


Vanesa Bublová

Reméljük, hogy sikerült néhány hasznos tippet adnunk a minden táncos számára nélkülözhetetlen dolgokról, megkönnyítve ezzel a vásárlást az új tanév kezdete előtt. Az egész Dancemaster csapat nevében szeretnék köszönetet mondani ezeknek a csodálatos táncosoknak, akik elhozták nekünk a tippjeiket, amelyek alapján ez a cikk készült. Köszönjük!




Simona Danková


Erika Švecová


Viki Kozáková


Liliana Szabová

Új termékek

Video

Instagram