Hogyan válasszunk táncos tornacipőt?

Tornacipő - táncosok - táncos tornacipő

A tornacipők az egyik legnépszerűbb kategória. A különböző táncstílusok táncosai használják őket. A népi, diszkó, fitness, zumba, társastáncoktól kezdve, de előszeretettel használják a tánctanárok is.

Először is ki kell választanunk, hogy alacsony tornacipőre vagy bokáig érő szabású cipőre van-e szükségünk. Az igazat megvallva, a magas tornacipőkből kevesebb modellt gyártanak. A néptáncos fiúk és lányok egyaránt szeretik őket. A bokánál lévő puha anyag tompítja a néptáncra jellemző ütések erejét, így védi a bokát. 




A talp is fontos. Lehet egész vagy hasított.

  • A teljes talp általában bőrből készül (míg a sarok gumiból). Ezek a modellek olyan táncosok számára alkalmasak, akiknek kicsit jobb csúszásra, forgásra van szükségük. Leggyakrabban a néptáncosok és a tanárok is újra vásárolják őket.
  • Az osztott talp lehetővé teszi a láb gyönyörű váltását. Vagy gumiból készült, stabil és nagyon gyakran keresett. Vagy TPU anyagból készül, ami simább és nem hagy nyomot a parketten.
  • Néha a gumitalp elülső részét egy anyaggal vonják be, amely idővel elhasználódik. A táncosok általában levágják ezt a szövetet. Alapvetően ez csak egy nagyon kis különbség a klasszikus osztott gumitalptól. A bélelt és a béleletlen modellek egyébként ugyanolyan szabásúak.



A tornacipők felsőrésze nagyon változatos.

  • A vászon felsőrész erősebb.
  • A hálós felsőrész (hálós szövet) légáteresztőbb.
  • A bőr tornacipők hosszú élettartamúak.

A tornacipők általában (ha nem vesszük figyelembe, hogy mancsot növesztenek) 2-6 évig bírják. Talán ezért is olyan népszerűek. A méretek kiválasztásakor számolj azzal, hogy hajlamosak egy méretet, számot és félt nyújtani. Éppen ezért mindig előnyösebb, ha az éppen megfelelő, pontos méretet választjuk. Magától értetődik, hogy a láb edzés közben izzadni fog, és a tornacipők a gyaloglásnál igényesebb mozgásoknál alkalmazkodnak. Hacsak nem hajlamos már a lábfej növekedni, és nagyobb méretű tornacipőt veszel, akkor az annyira megnyúlhat, hogy pár hét múlva már nagyon laza lesz, amikor mozogsz. És ez nem jó.

A felsőrész alapanyagát általában bőrrel, kárpitozott bőrrel vagy PU szintetikus anyaggal kombinálják. A tornacipők különböző színekben is kaphatók.

A tornacipők választéka széles, a modellek általában változnak. Reméljük, hogy megtalálja a „sajátját” ...:-) 

Új termékek

Video

Instagram