Hogyan válasszunk gyakorló balettcipőt

Sokan közületek teljesen világos, hogy melyik gyakorló balettcipőt vagy gyakorlókat vásárolják meg. Akár a gyerekednek, akár magadnak. Ha nem, olvassd el ezt a cikket. Remélem, rövid leszek és lényegre törő.

A gyakorló balettcipőt használt táncstílus a technikát hangsúlyozza. A megfelelő gyakorlók kiválasztása rendkívül fontos. Segít a helyes technika elsajátításában.

A gyakorlókat gyerek és felnőtt kategóriára oszthatjuk. Ez elsősorban a cipőszámra vonatkozik.

Akkor oszthatjuk még kezdőknek és haladó táncosoknak is. Itt többek között a talptól is függ.

A teljes talp (full sole) kezdő táncosok számára készült. Az ujjaktól a szivacs hátsó részéig terjed. A lábnak nagyobb a támasztéka.


Osztott talp (split sole) - inkább haladó táncosok számára alkalmas. Nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé.


A balettcipők 4 alapanyagból készülnek. Ezek kombinálhatók más anyagokkal, amelyek új gyártási technológiákat hoznak. Elsősorban azokra az anyagokra gondolok, amelyek garantálják az edzőcipők rugalmasságát az egész lábon.

Alapanyagok:

  • Vászon
  • Bőr
  • Szatén
  • Stretch anyagok

Bevezető szintnek és leggyakrabban használt a vászon edzőcipők.

Előadásokhoz általában szatén gyakorló balettcipőt használnak. A karbantartásuk igényesebb. Maga az anyag "csúszósabb".

A bőrből készültek tovább bírják, nagyon kellemes a használatuk, de az ára is magasabb.

Jelenleg több gyártó is elkezdte forgalmazni a rugalmas, elasztikus anyagokból készült edzőcipőket, vagy ezeket a rugalmas anyagokat, mivel a szivacs egy bizonyos részébe "beillesztik". Ez az anyag illeszkedik a legjobban a lábhoz és talán a legkényelmesebb is.

Ha tétovázik és nem tud dönteni, hogy erre vagy arra az anyagra essen a választása, a tánctanár biztosan eligazít.

Hogyan válasszunk megfelelő gyakorló balettcipőt?

Kiválasztásukkor nem járunk el klasszikusan, mint a szokásos cipők kiválasztásakor. Válassza ki az anyagot, amelyből szeretné, hogy a gyakorló balettcipő legyen. Természetesen a tánctanár igénye vagy javaslata szerint.

A lábujjaknak mindig az edzőcipő elülső részének a végén kell lenniük, ne legyen extra hely a hátulján és az oldalán. A kekszek oldalán általában egy vagy két gumiszalag található. Ezek vagy varrva vannak, vagy varrhat gumiszalagot az edzőcipőre az Ön igényei szerint.


A gyakorlóknak „mint egy kesztyűnek” kell illeszkednie. A túl sok elpazarolt hely nem mutatja a lábujj (láb) kapcsolatát - az „ív”, amelynek ott kell lennie helyesen és helytelen, a tánctanár számára is látható lesz. Ha úgy érzi, hogy több helye van a balettruhában, próbáljon meg egy mérettel kisebbet.

Az is nagyon fontos, hogy az ujjak ne húzódjanak össze, végezzen plié-t az első vagy a második pozícióban. Kényelmesen mozgatni kell őket. Ezenkívül nem lehet „fájdalom” az edzőcipő hátsó részén. Ha húzást érez, próbáljon nagyobb méretet.

Egyszerűen kényelmesnek kell lenniük.

NÉZD MEG AZ  AKTUÁLIS AJÁNLATAINKAT A GYAKORLÓKRÓL ITT

Új termékek

Video

Instagram