Hogyan ápoljuk és hosszabbítsuk meg a tánccipők élettartamát

A tánccipő ápolása az egyik alapfeltétele annak, hogy táncolni tudjunk. Végül is, az egészségen és az egészséges lábakon kívül mi az, amire a leginkább szükséged van a tánchoz?

Képzeld csak el: 6 csont, 33 ízület, 107 szalag, 19 izom és ín, valamint 145 000 verejtékmirigy minden lábfejben. Még mindig nem érti, miért fontos, hogy jó cipője legyen, amit rendszeresen ápol? Egyetlen cipő védi mindezt. Gondolj erre, amikor legközelebb felveszed.

FONTOS A CIPŐ TARTÓSSÁGA

Sokan csodálkoznak, hogy miért olyan drága a minőségi tánccipő. Neeeem, mit szólsz a következőhöz. A minőségi balettcipők túlnyomó többsége kézzel készül, erős és megbízható anyagokból. Annak ellenére, hogy mindenki más szinten táncol, van, aki minden nap táncol és van, aki csak havonta néhányszor áll lábujjhegyre, a cipő hosszú élettartama végső soron mégis a te kezedben van.

Nézzük meg tehát együtt, hogyan lehet meghosszabbítani, és tanuljuk meg, hogyan kell javítani, tisztítani és tárolni őket.


TIPP #1: SZÁRÍTSD MEG A CIPŐDET

Valószínűleg a legalapvetőbb probléma a nedvesség, amely tönkreteszi a szálakat, az illesztéseket, a ragasztókat és a cipő teljes anyagát, és fokozatosan bomlásnak indul. Mivel a cipőt a nap nagy részében a lábán viseli, a láb természetes nedvessége átjárja a cipőt. Ezért ügyeljen arra, hogy amikor csak lehet, adjon lehetőséget a cipőnek a száradásra. FIGYELEM! Ne a radiátoron!

TIPP #2: RÖGZÍTSD JÓL A CIPŐT

Mindig ügyeljen arra, hogy a cipő szilárdan a lábán maradjon. A cipő alapos rögzítése és megkötése ellenállóbbá teszi a cipőt a töréssel és a cipő felé irányuló feszüléssel szemben. Ezzel két legyet üt egy csapásra, mert egyrészt megkíméli a cipő kopását, ugyanakkor kiküszöböli a lábsérülés kockázatát.



TIPP #3: CSERÉLJ CIPŐT

Javasoljuk, hogy a táncosok táncstílusonként legalább két pár cipőt válasszanak. Ez lehetővé teszi a táncos számára, hogy az órák között cipőt váltson és amíg az egyik pár cipő regenerálódik-szárad, addig a másik párral dolgozzon. Végső soron ez olcsóbban jön ki Önnek, mert a kopás és az idő átkerül a két pár cipőre. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy táncos így kevesebb cipőt használ el évente, mintha csak egy párral dolgozna.

TIPP #4: CIPŐILLESZTÉS

Gyakori hiba, amit a táncosok elkövetnek, különösen a balettcipők esetében, hogy erővel törik a cipőjüket, ellenőrizetlenül kalapáccsal kopogtatják, vagy más tárgyakhoz ütik a cipőjüket. Ily módon próbálják beállítani a cipőt és azt hiszik, hogy ez a helyes út. Mi azt javasoljuk, hogy nagyon óvatosan járjanak el. A cipőnek természetes módon kell illeszkednie a lábához az edzés során. Az erőltetés és a helytelen kezelés jelentősen lerövidíti az élettartamát.


Védő, egészségügyi és tisztító felszerelések megtalálhatók a kiegészítőink között


TIPP # 5: CIPŐHORDOZÁS

Általában az a helyzet, hogy a vásárlás után a táncos megpucolja a cipőjét, gondosan hordja és elrakja. Amint az ''új'' állapot elmúlik, a cipő elfelejtődik, és úgy kezelik, mintha csak egy rongy lenne. Vigyázzunk rájuk folyamatosan, hordozzuk és biztonságosan tároljuk őket. Tárolja őket távol a többi cipőjétől, hogy ne legyenek koszosak és meglátja, hogy ez meghosszabbítja az élettartamukat.



TIPP # 6: CIPŐTISZTÍTÁS ÉS JAVÍTÁS

Ha cipője szennyeződik vagy megsérül, csak olyan tisztítószereket és javítóanyagokat használjon, amelyeket szakértők ajánlanak, és amelyek megfelelnek a cipő típusának. Ha másképp dönt, csak többet árt, mint használ. Soha ne tegye a tánccipőt, balettcipőt vagy tánccipőt a mosógépbe, mert elveszíti a formáját és az anyag azonnal károsodik.

TIPP # 7: VÁSÁROLJON A SZAKÉRTŐKTŐL

Bízzon az ellenőrzött forgalmazókban, és higgye el, hogy nem minden forgalmazó szeretne pénzt nyerni Önből. Vannak olyanok, akik ugyanolyan szenvedélyesen szeretik a táncot, mint Ön, és őszintén szeretnének segíteni ÖnneK és tanácsot adni a lábának legmegfelelőbb megoldásról.


Ha bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége a megfelelő típusú cipő kiválasztásához, olvassa el a Mi a legfontosabb szempont a balettcipő kiválasztásánál című cikkünket.

... vagy lépjen kapcsolatba velünk közvetlenül, mi mindig itt vagyunk az Ön számára :) 

Új termékek

Video

Instagram