20 dolog, amit semmiképpen ne mondj el az oktatódnak

Rettenetesen sok mindent elmondhatsz a táncoktatódnak, de néha jó, ha van egy ilyen lista, amely választ ad aggodalmaira, mielőtt feltennéd a kérdést. 

Ez egy olyan lista, amely segít előzetesen választ kapni.

1. Két bal lábas vagyok. 

A tudósok bebizonyítják, hogy ez nem igaz. A brochio részben csak arról van szó, hogy többet kell edzeni és intenzívebben a pravatarnát a táncparketteken.

2. Elegem van az új diákokból.

Nem is olyan régen ön maga is új tanuló volt. Nem érezted magad szívesen vagy elfogadva? Emlékezz arra, milyen volt, és ne hagyd, hogy valaki megérezzen, mi az, ami először nem tetszett.

3. Egyáltalán nem beszél nekünk a magánéletéről.

Egy táncoktató segít abban, hogy a lehető leghatékonyabb módon érje el művészi céljait. Ez a prioritása és munkája magja. A magánélet megosztása másodlagos ebben a folyamatban.

4. Azt hallottam, hogy máshol olcsóbban fizetik a táncoktatást.

Tessék. Ki kell próbálni. Ez egy olyan iskola, ahol ezek a szabályok érvényesek, és a vezetőség nagyon jól tudja, miért hoznak ilyen szabályokat.

5. Hogyan lehetséges, hogy Cseh-Szlovákiának van hírességében megvan az a tehetség, hogy egy hétvége alatt táncshow-t csináljanak, mi pedig nem.

Először is az ember szerkesztett felvételeket lát a tévében, és nem tudhatja, hogy mikor készült a műsor, és mennyi ideig tartott, másodszor pedig a táncoló "celebek" esetében ezek olyan csúcstáncosok, akik hatékonyan, impulzívan dolgoznak. és dinamikusan.

6. Miért nem táncolok úgy, mint a másik táncos?

El tudod képzelni, ha mindenki ugyanúgy táncolna? Az eredetiség, a képzelet, a személyes kifejezés – mindez eltűnne a művészi felületről, és a tánc a másiknak fanyar és hideg mása lesz.

7. Azt mondtad, hogy csak még egyszer megyünk.

Igazad van, ezt mondtam. A tánctanári szótárban a „még egyszer” valójában annyit jelent, hogy „még egyszer”, amíg a munkát a tanár megelégedésére végzik.

8. Tanítsd meg, amit láttam a Youtube-on.

Az ihlet remek, de a videót a Youtube-ra feladó táncosok biztosan sokáig dolgoztak azon, hogy olyan előadást adjanak, amitől kedvet kaptál hozzájuk hasonlóan táncolni. Dolgozz te is, hogy teljesítményeddel te is inspirálj másokat.

9. Az előző tanárom mást mondott.

Próbáld meg a munkahelyeden elmondani a főnöködnek, milyen nagyszerű volt az előző munkád. Kicsit nem helyénvaló. Ahogy minden munkakör és környezet más, úgy az egyes oktatók tanulási módszerei is eltérőek.

10. Táncolhatnánk ezt a táncot?

A többi nem érdekel. A táncoktatód tudja a legjobban, hogy mit és miért tanít neked. Hidd el, hogy a tapasztalatának elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy semmi szükségtelen legyen, amit tanít neked, és segít a szisztematikus fejlődésben.

11. Tavasszal visszajövök.

Melyik év tavasza? A halogatás a táncosokra is vonatkozik, de így csak feleslegesen távolodsz el a céltól, és hiábavalóvá válik minden, amit a táncért feláldoztál.

12. Miért nem tanítod meg ezt?

Sajnos nem te vagy az előadó a bálteremben. Ön egy tanult embernek fizet, aki a legjobban tudja, hogyan kell továbblépni. Ha kitartasz, idővel látni fogod, hogy a tanárod tudta, mit csinál.

13. Nem fogok fellépni, amíg nem vagyok kész.

Ne aggódjon, az oktatója nem engedi, hogy fellépjen, hacsak nem áll készen. Ha részt veszel egy előadáson, még felkészültebb művész is leszel a következő évadra.

14. A többi diák azt mondta nekem, hogy nem szabad…

Fontolja meg, ki mondja neked. Az ilyen „tanácsok” megzavarhatják az egész struktúrát, amit a tanár elkezdett veled felépíteni. Ha egy amatőr futballista tanácsot ad egy amatőr futballistának, akkor az eredmény amatőr futball.

15. A tánc nem nekem való.

Vannak dolgok, amiben jobb vagy? Természetesen. Akár hivatásszerűen, akár csak laza tánc mellett döntesz, érdemes mozognod, mert a táncba beletartozik az is, ami első ránézésre nem látszik.

16. Nincs időm táncolni, sok munkám van.

Az egyik ok, amiért érdemes táncolnod, az az, hogy rengeteg munkád van. Időnként az emberek közé kerülés és a csontok megmozgatása gyakran még nagyobb munkatermelékenység motorja.

17. Már tudok táncolni, taníts meg valami jobbat.

Azok a táncosok, akik azt mondják, hogy már tudnak táncolni, és megkövetelik néhány különleges kaszkadőr táncmozdulat megismerését, gyakran azok, akiknek még több képzésre van szükségük.

18. Otthon gyakorolni fogom.

Nagyszerű megközelítés, ha nincs hatással a táncgyakorlási teljesítményére. Pontosan azért fizetsz egy leckét és egy oktatót, hogy legyen elég helyed a mozgáshoz, és legyen valaki, aki tanácsot ad, hogy min kell javítani.

19. Tartok egy kis szünetet.

Ha nem veszélyezteti közvetlenül az egészségét, csak edzés után tartson szünetet. A legnagyobb előrelépés szinte minden területen pontosan a legnehezebb és legerőteljesebb pillanatokban következik be.

20. Én...

... folytathatnád így, de úgy gondolom, hogy ebből a cikkből kellőképpen megértetted, hogy az edződnek az az érdeke, hogy jó táncost és egyben embert neveljen elsősorban.


A végén egy videóval könnyítjük meg a hangulatot, ami egy másik témát is jelez, ami eszünkbe jut. Edzésen nem szabad így viselkedni.

Új termékek

Video

Instagram